sindra.net - sindra betyder ursprungligen sprida gnistor och ska åskådliggöra de glödspån som faller när man t ex smider järn


Resan hem från Hofors sommaren 1967

Familjen hade varit i Hofors och hälsat på släkten. Vi närmade oss Lövstalöt en bit utanför Uppsala. John ville att Harry skulle stanna vid affären i Lövstalöt-backen för att köpa pilsner. Han var fortfarande lite törstig efter helgens fest. Det var söndag så Harry sa att det är stängt där. Jag känner ägaren sa John, man kan knacka på bakdörren och handla den vägen. Men Harry sade nej, han var trött och ville hem så fort som möjligt. Bilen kommer att stanna i backen i alla fall sa John, vilket Harry tvivlade på.
När vi var halvvägs upp i backen hackade motorn till och bilen stannade! Där ser du sa John, gå in och köp pilsnern åt mig så kan vi åka sedan. Harry försökte starta bilen, var ut och letade fel i motorn och försökte starta bilen igen, men det lyckades inte. Till slut gav han sig och gick och köpte pilsnern åt John. När han kom tillbaka sa John: - Nu kan du starta bilen och åka hem. Harry tittade med en misstrogen min på John, satte sig bakom ratten och vred om nyckeln. Och mycket riktigt, bilen startade och spann som en katt. Resan fortsatte hem utan problem!
Förklara det den som kan!!

 
© 2000-2005 Marianne Gille Till Familjesidan