sindra.net - sindra betyder ursprungligen sprida gnistor och ska åskådliggöra de glödspån som faller när man t ex smider järn

Historier om släkten

Några berättelser och händelser som har hänt oss släktingar... Jag hoppas de ger er en trevlig stund!
smiley

Jag "mormor" och Ingrid, 3 ½ år, sitter och småpratar vid köksbordet, då Ingrid börjar prata om bebisar.
Då frågar jag om hon vet hur bebisar kommer in i mammans mage.
- Hon tänker en stund, .....sen berättar hon att Tandtrollen i mammans mun tar fram stafflit och målar en bebis, som mamman sen sväljer ner i magen. Sen måste mamman äta riktigt mycke så att bebisen växer
Insänt av Mormor Eva.
 

Ingrid, 3 ½ år, och jag är ute och går med vår hund. Vi stannar till vid vinbärsbuskarna för Ingrid vill äta lite av dem.
-Då säger jag att jag ska bara gå och kasta bajspåsen i soptunnan som ligger en femtio meter därifrån.
- Men då kommer en snabb replik från Ingrid......Mormor du är faktiskt barnvakt åt mig!
Insänt av Mormor Eva.
 

Maj-Britt hade med sig barnbarnet Jeanette, 4 år, till sin väninna Gullan. Väninnan ville skoja lite med Jeanette och sa: - Din farmor är allt riktigt ful och gammal hon. Jeanette stod tyst en stund och betraktade Gullan, sedan svarade hon rappt: - Det är du med!
 

Lilla Camilla, 7 år, åkte med skolan och badade. Med fanns resursläraren som var en äldre smal kvinna. När de höll på att klä på sig efter badet tittade Camilla med stora ögon på resurslärarens tunna hängbröst och frågade: - Hur gör du för att få in brösten i BH:n? Rullar du upp dem först??

Lars och Jan har fått en lillasyster. En dag skrek hon ovanligt mycket. Då skojar mamma Maj-Britt och säger till Jan: - Vi kastar henne i sopnedkastet, ska vi det? - Jaaa, säger Jan och springer ut i trapphuset och öppnar sopnedkastet: - Skynda dig, mamma!

Gråtande bebis

Det var på den tiden när man tvättade för hand. Ester hade tvättat lakan och hängt ut på tork i det vackra vädret. Plötsligt kommer en regnskur. Ester tittar ut och säger: - Åh, vad Gud är god som sköljer tvätten för fjärde gången!
 

John och hans dotter Maj-Britt åkte och hälsade på Maj-Britts kusin. Kusinen var känd för att ta en väldig tid på sig innan hon fick fram kaffe med dopp på bordet. När John och Maj-Britt kommer in står kaffet redan framdukat. John skiner opp och säger till Maj-Britt: - Titta, allting står framme redan. Nu ska du få se att det blir kaffe på momangen! Kusinen berättar för Maj-Britt att hon just nu syr på en stor fin duk. - Jag ska visa dig säger hon och börjar duka av kaffebordet. - Vad gör du jänta, tjoar John, vi ska ju dricka kaffe! - Lugn, svarar kusinen, om en stund så dröjer det inte så länge.
 

Camilla skulle ut och provåka sina första skridskor. Mamma håller i. Camilla: -Släpp mamma, jag kan själv. Mamma: -Nej, det tror jag inte. Jag håller i. Camilla: -Kan Själv! Släpp! Mamma: -Ok, nu släpper jag. Varpå Camilla ramlar pladask på isen. Camilla tittar upp på mamma och säger: -Jag kunde inte.
 

John hade varit till polisen på Stora Torget i Uppsala och lämnat en tavla som en poliskonstapel hade beställt och där blir han sittandes med en fika och berättar historier. Tiden går och till slut sa poliserna att de måste ut en sväng med bilen.
- Vill du ha skjuts hem, frågar de.
Det har inte John något emot så de skjutsar honom till vägskälet i Gränby och släpper av honom
Häst i grimma där. Han börjar gå vägen fram men kommer inte långt förrän han träffar på hästskojaren "Månen" som inte vet att John bor här. "Månen" stirrar förvånat på polisbilen som far iväg och frågar John vad som har hänt.
-Jo, sa John pillemariskt, polisen släppte av mig här och sa åt mig att ta en promenad och begrunda mina synder ett tag och sen hämtar dom mig igen.
- Det var som fan sa "Månen", så har dom aldrig gjort med mig!
- Det var ett tag sen jag såg till dig, vad har du haft för dig då? undrar John.
- Jo, sa "Månen", jag har suttit inne ett tag.
- Jasså, varför då? frågar John.
- Jag höll i en grimma svarar "Månen".
- Men det kan man ju inte åka in för säger John.
Då skruvar "Månen" besvärat på sig och säger: - Näe, men det var en häst i den också.

Jeanette skulle ut och åka tåg för första gången med farmor. Faster ringer kvällen innan och pratar med Jeanette. Efter en stund frågar faster -Har du resfeber nu när du ska ut och åka tåg? Det blir tyst en stund sedan svarar Jeanette tveksamt -Jag vet inte, jag har inte tagit tempen.
 

John och Fredrik var ute och sålde tavlor på landet. De åkte i en motorcykel med sidovagn. Fredrik körde. Vägen gick i tvära svängar mellan åkrarna. Fredrik sa något till John men fick inget svar, varpå han tittade ner mot sidovagnen. Den fanns inte där! Fredrik ser sig omkring och finner sidovagnen ute på en åker. I den sitter John med tavlor i knät och korvringar om halsen.
 

Harry arbetspendlade en tid till Hagalund med tåg. En dag när frugan väntade hem honom till middagen ringer telefonen. "Hej, det är Harry. Jag såg inte Upp så jag hamnade i Sala". Han hade somnat på tåget och sovit sig förbi Uppsala station.
 

Lille Tomas var med farmor och farfar på landet. Han kom in till farmor och sa "prunter fajmoj". Farmor förstod inte vad han ville varpå Tomas upprepar "prunter fajmoj". -"Näe farmor förstår inte vad du vill". Då sa Tomas irritterat "Fyser fötterna!". Han frös om fötterna och ville ha strumpor.
 

En dag kom det en fin dam som var spekulant på en av Johns tavlor. Lille Jan blev mycket intresserad av damen. Medan hon betraktade tavlorna gick Jan runt, runt damen och iakttog henne. Plötsligt säger Jan -Vilken stor näsa tant har! Damen blev så förnärmad att hon gick utan att handla någon tavla.
 

Marianne var ute på gården och letade efter sin mamma. Lågstadieläraren och fembarnsmamman fru Svensson hade av en tillfällighet sett att mamman hade gått mot affären. Hon öppnade fönstret och sa -Jag tror att din mamma har gått till affären. Hon kommer nog snart. Marianne tittar på fru Svensson och utbrister -Jasså, du står och tittar i fönstret hela da´r du!
 

Jan och lilla Camilla var inne i en bensinmack för att handla. Camilla står och tittar längtansfullt på godiset. En man säger till henne "-Du får fråga din pappa om du kan få lite godis". Camilla svarar "-Det där är inte min pappa." Mannen undrar "-Vem är det där då?" "-Det är min mormors unge!" svarar Camilla.
 

Gårdskarlen Larsson var en skvallrig typ. Vid ett tillfälle blir Harry mycket irritterad på honom och säger till sin fru - Det fattas bara kjolen på´n. Den kommentaren råkade dottern Marianne höra. När hon sedan kom ut på gården fick hon se gårdskarlen som krattade. Marianne har lärt sig att man ska vara artig och säger "-Goddag, tant Larsson." Gårdskarlen blev jättearg och jagade Marianne med krattan i högsta hugg. Marianne springer iväg och ropar "-Mamma, mamma, tant Larsson kommer!!!
 

Ivar cyklade från Morgongåva och sålde borstar. Samtidigt skulle han hälsa på sin bror John i Uppsala. När han kom fram blev han mycket glatt överraskad av att John hade en så fin cyklamen i fönstret. "Vad roligt att du äntligen har en blomma i fönstret!" sa han. "Den måste du sköta ordentligt". John var nämligen inte mycket för blommor. Ivar blev kvar i tre veckor hos sin bror. Han skötte om den fina blomman, vattnade den noga och pratade med den ofta, för så ska man göra med blommor så de trivs ordentligt!
Efter en tid kom Ivar cyklande tillbaka till sin bror. Döm om hans stora glädje och förvåning! Den fina blomman som han skött om så noga, blommade lika vackert fortfarande! Han skyndade att sköta den lika noga som förra gången.
När Ivar var ute i olika ärenden passade John på att tömma ur vattnet ur blomkrukan. Han hade väldigt roligt åt sin bror som lade ner så stor omsorg om en konstgjord blomma!!!
 

Jan skjutsar sin morfar John och hans bror Ivar i sin SAAB på grusvägarna på landet. John tycker det är roligt att åka fort och sitter och slår käppen upprepade gånger i golvet och tjoar "Fortare, fortare!" Samtidigt sitter brodern Ivar i baksätet och ropar "Nej, nej inte så fort!" Det blir kappkörning med en man i en flott bil. När Jan kommer fram till en bensinmack stannar han och går in på macken medan John och Ivar sitter kvar i bilen. Den andra bilen kommer, föraren får syn på SAAB:en och stannar. Mannen kommer fram till John som sitter i framsätet. "Vem var det som körde den här bilen?" frågade han. -Jasså det, sa John, det var min bror, han är 92 år! "Det var som fan" sa mannen och gick med ett förbryllat uttryck tillbaka till sin bil.
 

Maj-Britt hade julpyntat och lagt sig för att vila en stund och somnar så skönt. Under tiden Maj-Britt sover går hennes katt Sunny husesyn. Hon hittar tre roliga små tomtar i trä med ett härligt vitt pälsskägg! Sunny tar en av tomtarna och går in till Maj-Britt och lägger den bredvid henne och väntar på att Maj-Britt ska leka med henne. Men Maj-Britt sover lugnt vidare. Allting upprepar sig en andra och en tredje gång. Sunny sitter och tittar på sin sovande matte och väntar. Till sist blir hon sur på sin tråkiga matte och biter henne i stortån! Då far Maj-Britt yrvaket upp och undrar vad det är frågan om!

Sovande kvinna

Om du minns någon rolig händelse som passar in på den här sidan, är du välkommen att höra av dig till mig!

 
© 2000-2005 Marianne Gille Till Familjesidan